fbpx
2023-03-06
Archívum

Ajándék koncertjegy a Zeneakadémiára!

Köszönjük az érdeklődést, az ajándék jegyek elfogytak. Legyen részese Christoph Campestrini és a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjének a Zeneakadémián március 30-án! Amennyiben szeretne ott lenni az a koncerten, kérjük jelentkezzen a jegyekért az iroda@hotelinfo.hu címen 2023. március 26-án (vasárnap) éjfélig. Az akció a készlet erejéig érvényes. 

APOKALIPTIKUS SZIMFÓNIA

Christoph Campestrini és a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje

2023. március 30. 19:00 Zeneakadémia, Nagyterem


MŰSOR
Bruckner: VIII. szimfónia

VEZÉNYEL
Christoph Campestrini

Anton Bruckner (1824-1896) osztrák zeneszerző. A linzi Dóm orgonistája volt, nagy kompozícióit negyvenéves kora után írta. A Nyolcadik szimfónia egyfajta visszatekintés, melyben zenén kívüli elképzelések is foglalkoztatták. Az első tétel méltóságteljes csúcspontjait „a halál üzenetének” nevezi. A második tétel Scherzo, hármas ütemben. Ez a tétel egy akkoriban sokat emlegetett, szimbolikus figura, a német Michel képmása, amely a porosz birodalmi törekvésekhez kapcsolódó csalódásokat és félelmeket testesítette meg. A harmadik tétel (Adagio) mély érzelmek kifejezője. A hatalmas Finálé komponálásában is egy történelmi esemény játszott ösztönző szerepet: Ferenc József császár és III. Sándor orosz cár találkozója.

Christoph Campestrini karmester Linzben született, sok szállal kötődik Anton Bruckner műveihez. A világ minden táján keresett hangverseny- és operakarmester, zenekarunknak évek óta szívesen látott vendége.

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!