fbpx
2022-02-16
Hírek

Ajándék koncertjegy a Zeneakadémiára!

Legyen részese Pinchas Zukerman és a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjének a Zeneakadémián február 25-én! Amennyiben rendelkezik regisztrált HungaryCarddal, és szeretne ott lenni az a koncerten, kérjük jelentkezzen a jegyekért az iroda@hotelinfo.hu címen 2022. február 22-én 20 óráig. Az akció a készlet erejéig érvényes.

PINCHAS ZUKERMAN ÉS A MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE

2022. február 25. (péntek) 19:00 Zeneakadémia Nagyterem


MŰSOR

Kodály: Galántai táncok
Kodály: Háry János szvit
Kodály: Felszállott a páva – variációk magyar népdalra
Bartók: Brácsaverseny

KÖZREMŰKÖDIK

Pinchas Zukerman (brácsa)

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor

Kodály és Bartók barátsága az erdélyi gyűjtőutakon mélyült el, kölcsönösen nagyra becsülték egymást – bár zeneszerzői ars poeticájuk különbözött. Kodály a megismert népdalok és néptáncok zenéjét eredeti formájukban emelte be műveibe, a feldolgozás módjában viszont a 20. század zenéjének stílusát követte. Hangversenyünkön három nagyszerű, világszerte gyakran játszott zenekari műve hangzik el. Bartók Brácsaversenye a zeneszerző amerikai emigrációja alatt keletkezett, betegsége miatt azonban már nem tudta befejezni. „Csak azt sajnálom, hogy tele bőrönddel kell elmennem…” – mondta orvosának. A versenyművet a szerző vázlatai és személyes útmutatása nyomán barátja, Serly Tibor fejezte be.

Közel egy évvel ezelőtt, 2021. március 25-én a MÁV Szimfonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben akarta megünnepelni Bartók Béla születésének 140. évfordulóját. A koncertet a világhírű hegedű- és brácsaművész, Pinchas Zukerman fellépése tette volna még ünnepibbé, azonban a hangverseny a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Most nagy örömünkre szolgál, hogy Zukerman eljön Budapestre és reményeink szerint ez alkalommal nem lesz akadálya a különleges hangverseny megtartásának.

Bővebb információ