fbpx

Cafeteria ajánlat

A HungaryCard 2024-ben is adható a munkavállalók részére!

1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról 70. § alapján, az egyes meghatározott juttatások szabályainak megfelelően adható a HungaryCard, amely 33,04%-os közteherrel adózik. Ennek alapvető feltétele, hogy valamennyi munkavállaló azonos juttatásban részesüljön, vagy csoportokat alkotva el is térhet az egységtől, de a csoport alkotásnál nem veheti figyelembe a dolgozói teljesítményt. (A különböző csoportok kialakítása során egyetlen dolog nem lehet a közös ismérv, ez pedig a munkavégzés minősége.) A juttatás nem képezi az összevonandó jövedelem részét, ezért a munkavállalót nem terheli adó.

Az ilyen juttatások után a kifizetőt terhelő adó alapja a jövedelem 1,18-szorosa. A személyi jövedelemadó mértéke 15%, ezenfelül a 2018. évi LII. törvény alapján 13% SZOCHO fizetendő.

Ha a dolgozó ugyanezen juttatást bérként kapná, a juttatott érték csupán 65%-át kapná kézhez, a munkáltató terhei viszont jelentősen nem csökkennének.

Továbbra is megmaradt a csekély értékű ajándék, amelyet a munkáltatókon felül szakszervezetek is adhatnak tagjaiknak évente 1 alkalommal, ugyanekkora közteherrel. Ennek feltétele, hogy a juttatás értéke nem haladhatja meg a minimálbér 10%-át, mely szintén teljesül a HungaryCard esetében.

HungaryCard esetében:

26.680 Ft-os kártya + 8.815 Ft költséggel jár a munkáltatónak.

Így a dolgozó 100% juttatást kap.
A HungaryCard működéséről és a kedvezményekről itt tájékozódhat >>

Ha szeretné megrendelni a kártyát, itt töltheti le a megrendelőlapot:
hungarycard_megr2024

Érdeklődése esetén az alábbi elérhetőségeken várjuk jelentkezését:

Gál Gábor ügyvezető igazgató: 30/678-9741

info@hotelinfo.hu

HOTELINFO Kft.

1056 Budapest, Váci u. 78-80.