fbpx
2023-09-18
Archívum

Mesterművek panorámával – Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával!

Ismerje meg a Magyar Nemzeti Galéria remekműveit, működésének kulisszatitkait. HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a séta teljes árú jegyárából online jegyvásárlás esetén.

A kedvezmény a budaivarsetak.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető.

Időpontok:

szeptember 23. szombat, 11:00
szeptember 30. szombat, 15:00
október 8. vasárnap, 15:00
október 22. vasárnap, 15:00

1014 Budapest, Palota Info Palace látogatóközpont – Hunyadi udvar 

Hogyan került az ország legnagyobb magyar képzőművészeti gyűjteménye a Budavári Palotába? Melyek voltak eddigi történetének leglátogatottabb kiállításai? Mi volt a közelmúlt legdrágább műtárgyvásárlása? Hogyan szállítható egy középkori szárnyas oltár? Sétánk során mesterműről mesterműre haladva feltárulnak a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkai: megmutatjuk, hogyan alakult át a 19. századi fényűző királyi rezidencia a kultúra fellegvárává, elmeséljük a legemlékezetesebb kiállítások megszületését, és bepillantást adunk a galéria mindennapjaiba. Tények és tanúk, az egész magyar társadalmat megmozgató parázs viták, rekordok, szenzációk és egy hajmeresztő mutatvány Budavár legtetején. Programunk végén közösen meghódítjuk a Budavári Palota kupoláját, hogy egészen új szemszögből pillantsunk vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére is.


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!