fbpx
2023-08-07
Hírek

Fedezze fel a Budavári Palota csodáját, a Szent István – termet!

HungaryCarddal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából online jegyvásárlás esetén. A kedvezmény a szit.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HC2022 kuponkód használatával érvényesíthető.

A Budavári Palota csodájának is emlegetett Szent István-terem az elmúlt években újjászületett. A megvalósítást fennmaradt fényképek és tervek segítették, az építésén pedig országszerte 20 műhelyben dolgoztak a legkiválóbb mesterek. Az interaktív kiállítás során a látogatók rengeteg érdekességet megtudhatnak a Szent István-terem megszületéséről és megismerhetik az első magyar király korát.


A Szent István-terem története

Ferenc József 1867-es megkoronázása után fontossá vált a Budavári Palota átépítése és bővítése, melynek vezetését Ybl Miklós halála után Hauszmann Alajos vette át. A kiváló szakembernek köszönhetően a palota királyi rezidenciához méltóvá vált, Európa egyik legrangosabb uralkodói épületegyüttese lett. A Szent István-termet a palota déli összekötő szárnyában alakították ki.
Belseje alapvetően román stílusjegyeket hordoz, de bizonyos helyeken magyaros díszítőelemek is megjelennek. Az uralkodónak annyira elnyerte tetszését, hogy elrendelte bemutatását az 1900-ban megrendezett párizsi világkiállításon, ahol hatalmas sikert aratott és elnyerte a kiállítás nagydíját. A második világháború pusztítása a Budai Várnegyedet sem kímélte, a Szent István-terem berendezését a bombázás és a hetekig tartó tűzvész megsemmisítette, majd a háború után egészen napjainkig nem állították helyre.



Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!