fbpx
2023-01-17
Archívum

Lego-robot verseny a Mobilis Interaktív Központban január 21-én!

Az élményközpont hetedik alkalommal rendezi meg a FIRST LEGO League robotépítő és –programozó világverseny győri regionális fordulóját 2023. január 21-én (szombaton). A rendezvény napján a Mobilis ingyenesen látogatható!

A LEGO-elemekből készülő robotok építését és programozását tesztelő technikai versenyszámok mellett további két kihívás vár a csapatokra. Az innovációs projekt részeként akár hónapokon át tartó kutatást végeznek a csapatok a versenyévad központi témájában, majd innovatív ötletüket, megoldási javaslatukat egy szakértő zsűri számára mutatják be. Az idei kihívás a Legyél te is energiabajnok! fantázianevet viseli, a pályaelemek pedig az energiatermeléshez, -raktározáshoz, -szállításhoz kapcsolódnak. A negyedik versenyszámban azt mutatják be a résztvevők, hogy a globális versenysorozat alapértékeinek szellemében végzik tevékenységüket. Ennek része a sportszerű küzdelem, a csapatban végzett munka, valamint a megszerzett tudás megosztása is. A győri fordulón a régió legtehetségesebb robotépítő diákcsapatai vesznek részt, összesen 6 csapart méri össze ügyességét.


Az izgalmas robot játék menetek mellett idén is számos érdekes kísérő program várja a látogatókat. A Mobilis kísérő programjai a verseny idei tematikájához kapcsolódnak. Az érdeklődők WeDo versenyautót építhetnek és programozhatnak, szélturbinát építhetnek, kipróbálhatják a 3D nyomtatást, valamint családi kísérletezésen vehetnek részt.

további részletek

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról