fbpx
2018-05-09
Archívum

Állati nap a Zsolnay Negyedben 2018. május 12-én!

Szombaton reggel 10 órától egy igazán „állati” napra várja a látogatókat a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány. Ormányos medve, kaméleon és cukormókus is feltűnik majd a Zsolnay Negyedben, lesz többek között ingyenes madárbarát-kert séta, állatsimogató, kutyaiskola-bemutató, de látványetetés és keresőjáték is várja az érdeklődőket.

A Látogatóközpontban Madarat tolláról címmel tart foglalkozást és bemutatót a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, majd szakavatott vezető segítségével bárki megismerheti a Madárbarát kert elismeréssel rendelkező Zsolnay Negyed szárnyas lakóit. A vezetett séta közben a látogatók megfigyelhetik a madarakat a kihelyezett etetők, itatók, odúk, fészkelésre alkalmas növényzet közelében.

A Bóbita Bábszínház alatti füves területen a Pécsi Kutyás Grund-Kutyaiskola bemutatója látható, de lesz állatsimogató és örökbefogadás is a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal, továbbá az érdeklődők egy előadást is hallhatnak a felelős állattartásról.

A Zsolnay Negyedbe látogatnak a Mini Zoo Komló lakói is: kaméleon, király piton, görög teknős, cukormókus, ormányos medve – velük és társaikkal látványetetés, simogatás és interaktív foglalkozás keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A gyerekek Állatok a Negyedben címmel egyéni keresőjátékon vehetnek részt egy feladatlap segítségével a Zsolnay Negyed parkjában.

A program ingyenesen látogatható.

 

HungaryCarddal félárú Zsolnay jegy váltható 1 alkalommal maximum 2 fő részére, mellyel az alábbi látnivalók megtekintésére van lehetőség:

A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás, Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, 1861 Kesztyűmanufaktúra, Labor – Interaktív Varázstér, Zsolnay Mauzóleum, Pécsi Galéria M21, Bóbita Bábmúzeum