fbpx
2019-01-23
Archívum

Február másodikán lessük a medvét a Szegedi Vadasparkban!

Amióta barna medve is a Vadaspark gyűjteményének része, azóta az év első programja a medveles, amely során a látogatóinkkal együtt figyelhetjük meg, hogyan viselkednek a medvéink a tél végéhez közeledve. HungaryCarddal egyéni felnőtt jegy helyett csoportos felnőtt jegy váltható.

Idén ez a nap hétvégére esik, így bízunk benne, hogy az eddigi évek iskolai és óvodai csoportjai után most az egyéni látogatók és családok is kedvet éreznek kilátogatni hozzánk. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar is jelen lesz a napon, nem csak örökbe fogadják a medvéinket, hanem segítenek a játékos program szervezésében is. A rendezvény 10.00-tól 16.00-ig tart, és 12.00-ra várunk mindenkit, hogy megnézzük, kijön-e a medve a „barlangjából”, illetve ha kijön, miként fog reagálni.Gyertyaszentelő Nagyboldogasszony napja hagyományosan egy fontos időjósló nap, ha ekkor szép idő van, hosszú telet, ha rossz, gyors tavaszodást vártak a népi megfigyelők. Vagyis, ha meglátja a medve az árnyékát, jobban teszi, ha még a téli nyugalom folytatását választja… Mennyire válik be a jóslat? Tavaly mindenképpen bejött, a tavasziasan szép idő után hosszú, márciusban is folytatódó hideg köszöntött ránk… Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a medve nem alszik téli álmot, tehát, ha nem is annyira aktívak, mint az év melegebb hónapjaiban, de ébren vannak.

Gyertyaszentelő Nagyboldogasszony napja hagyományosan egy fontos időjósló nap, ha ekkor szép idő van, hosszú telet, ha rossz, gyors tavaszodást vártak a népi megfigyelők. Vagyis, ha meglátja a medve az árnyékát, jobban teszi, ha még a téli nyugalom folytatását választja… Mennyire válik be a jóslat? Tavaly mindenképpen bejött, a tavasziasan szép idő után hosszú, márciusban is folytatódó hideg köszöntött ránk… Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a medve nem alszik téli álmot, tehát, ha nem is annyira aktívak, mint az év melegebb hónapjaiban, de ébren vannak.

További információ