fbpx
2019-01-23
Archívum

Utazás Kiállítás 2019 Budapest – február 21-24-ig a Hungexpo Vásárközpontban!

Az egész környezet utazásra inspirál, kezdd itt a nyaralás tervezését! Az eseményen, közel 300 kiállító, köztük 21 ország és számos utazási iroda, blogger nyújt információt nyaralóhelyekről, szálláshelyekről, felmerülő kérdésekre azonnal utazási szakértők válaszolnak. HungaryCard tulajdonosoknak – a szakmai nap kivételével – 50% kedvezmény a belépőjegy árából alkalmanként 2 főre, vagy egy alkalommal 4 főre.


Bács-Kiskun megye és Kecskemét, mint a kiállítás belföldi díszvendége külön erre az eseményre összeállított gasztroturizmus ajánlatokkal készül. 

Ki ne hallott volna már a bajai halászléről, az alföldi borokról, a kecskeméti barackpálinkáról, vagy a kalocsai fűszerpaprikáról! Ezek a bács-kiskun megyei specialitások a magyar gasztronómia kiemelkedő ritkaságai, melyeket ma már a magyarság csúcsteljesítményét jelölő hungarikumok közé sorolunk. Az alföldi ember sohasem félt a munkától. Megzabolázta a futóhomokot, a magyar gyümölcstermesztés központjává, a „szóló szőlő és csengő barack” hazájává tette a Duna-Tisza közét. De szerette és szereti az életet élvezni is: jókat enni, és a tartalmas ételeket jófajta homoki borokkal leöblíteni. Ezt az életszeretetet is hirdeti a méltán híres helyi gasztronómia.

Ismerkedj meg különleges ételekkel, italokkal és emberekkel Bács-Kiskun megye és Kecskemét standján!


Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram, mint kulturális díszvendég a kiállításon színes programok, színpadi előadások keretében mutat be 39 műemléket – 20 kastélyt és 19 várat –, melyek a fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak. 

A rendezvényen megjelenő programok visszarepítik a látogatót a múltba: korhű ruhákba öltözött hölgyekkel fényképezkedhetnek korabeli enteriőrök között. Meghívott vendégekkel, kötetlen beszélgetések során feltárulnak egy kastély vagy vár korabeli és mai pillanatai. A vásár forgatagában felüdülést nyújtanak a gasztronómiai kóstolók. Hölgyvendégek megszépülhetnek korhű kontyok viselésével.  A kulturális díszvendég külön érdekességekkel várja a gyermekeket szüleikkel együtt. Izgalmas programnak ígérkezik a farestaurálási bemutató, a mézeskalács díszítés, csuhéfonás és a fafaragás is. A nagyszínpadon szakmai előadások hangzanak el a magyarországi kastélyok és várak történelméről és jelenéről. Ugyanitt zenés-táncos bemutatóval várják a látogatókat.


Az Utazás kiállítás eseménydús, aktív hétvégét ígér az egész családnak. Ehhez a rendezvény pavilonjában a Kölyökpark gyermekjátszó garantálja a gyerekek szórakozását, sőt gyermekmegőrzést is biztosít, így a szülők nyugodtan böngészhetnek a kiállítók ajánlatai között. A kisebbek a Quadro német építő játékkal kiélhetik kreativitásukat. A nagyobbak, de akár a szülők is a Gémklub társasjátékaival játszhatnak. 

Mindemellett a Momentán Társulat improvizációs előadásával, további érdekes színpadi produkciókkal, a Budapest Boat Show-val, 8. HTCC Afrika Expo és Vásárral, Aktív szigettel, Karaván Szalonnal és a 8. Járatlan Utakon Fesztivállal a kiállítás valódi élményforrás és aktív kikapcsolódás.

Vegyél részt az esemény nyereményjátékain és nyerj a több, mint 30 nyeremény közül egyet! 

Fődíjak:

2 főre szóló 5 éjszakás utazás Algériába;

Egy család részére szóló 2 éjszakás szállás a Barack Thermál Hotel & Spa-ban Tiszakécskére Bács-Kiskun megye és Kecskemét jóvoltából;

2 főre szóló 2 éjszakás szállás Ozorára a Pipo Várkastélyba kastélybelépővel a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram felajánlásával.


A kiállításra érdemes elővételben, online jegyet váltani, amellyel pénzt spórolhatunk és még a sorban állást is elkerülhetjük. A rendezvényre utazóknak ezúttal is 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-Start. A belépőjegy megvásárolható OTP SZÉP kártyával, a Hungary Card pedig 50% kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát. Az Utazás kiállításról további részletek olvashatók az utazas.hungexpo.hu vagy a facebook.com/utazaskiallitas oldalon.

Találkozzunk 2019. február 21-24. között az Utazás kiállításon!

A Hungexpo Zrt. a programváltoztatás jogát fenntartja!