fbpx
2020-02-18
Archívum

Ajándék páros belépő a Nemzeti Filharmonikusok Chansonok és Balladák című koncertjére február 26-án, az Olasz Kultúrintézetben!

Amennyiben rendelkezik regisztrált HungaryCarddal és szeretne ott lenni az előadáson, kérjük jelentkezzen a jegyekért a iroda@hotelinfo.hu címen 2020. február 21-ig. Az akció a készlet erejéig érvényes.

Kérjük küldje el regisztrált HungaryCard kártyaszámát a megadott e-mail címre, majd visszaigazolást követően a jegyeket a Hotelinfo Irodában (1056 Budapest, Váci u. 78-80.) személyesen veheti át nyitvatartási időben.

Hétfő: 9.00 – 15.00
Kedd: 11.00 – 16.00
Szerda: 9.00 – 15.00
Csütörtök: 12.00 – 18.00
Péntek: 12.00 – 18.00
Szombat – vasárnap zárva

„Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet szenteltem olyan hangversenyműsorok összeállításának, melyek egymástól távol eső műfajok ellentétekben gazdag kompozícióit vonultatják fel.
Február 26-i koncertünk több kortárs darabjához, s azok keletkezéséhez is szorosan kötődöm. 2014-ben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy azzal a céllal szólítsak meg kiváló magyar komponistákat, hogy írjanak francia nyelvű (elsősorban szimbolista) versekre vegyeskari műveket. Óriási öröm volt, hogy öt zeneszerzőnk is új alkotással állt elő, akik közül ezúttal Vajda János, Tóth Péter és Solti Árpád darabja szólal meg újra. Érdekes választás Tóth Péter művének szövege. Ravel Trois chansons című ciklusa második tételének textusát zenésítette meg, így természetesen elénekeljük Ravel művét is!
Hangversenyünkön a lírai sanzonok ellentétpárjai a drámai erejű balladák lesznek. A klasszikusnak számító Ligeti-mű, a Pápainé és Hugo Wolf német nyelvű balladája mellett megszólal Pertis Jenő kompozíciója is. A Két háromszéki ballada a zeneszerző utolsó műve volt, 2004-ben magam dirigálhattam az ősbemutatóját. A koncerten  közreműködik Bizják Dóra zongoraművész, a Nemzeti Énekkar kiváló korrepetitora és Dunai Tamás színművész.

Úgy gondolom, hangversenyünk fekete-fehér kontrasztokban gazdag műsora ritkán hallható válogatás, melyre szeretettel várjuk közönségünket!”

Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója



Chansonok és balladák

2020. február 26., szerda
19:30-tól várhatóan 21:00-ig
Olasz Kultúrintézet

Pászti bérlet 2. 
Paul Hindemith Six Chansons

Solti Árpád La Loreley
Maurice Ravel Trois chansons
Hugo Wolf Der Feuerreiter
Tóth Péter Trois beaux oiseaux du Paradis
Ligeti György Pápainé
***
Vass Lajos Nocturne
Csíky Boldizsár Nagy hegyi tolvaj
Vajda János Deux Chansons
Pertis Jenő Két háromszéki ballada
Bizják Dóra zongora
Dunai Tamás színművész
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Kocsis-Holper Zoltán karmester
Somos Csaba karmester


további információ