fbpx
2019-10-29
Archívum

Ajándék páros belépő az Udvari Kamaraszínház Fehér Szarvas című darabjára 2019. október 30-án 19 órától a Duna Palotában!

Örömmel tájékoztatjuk kártyatulajdonosainkat, hogy új partnerünk, az Udvari Kamaraszínház 10 db páros belépőt ajánlott fel szerda estére a Fehér Szarvas című előadásra, mellyel az iroda@hotelinfo.hu címen leggyorsabban jelentkezőket szeretnénk megajándékozni. Kérjük, a levélben a HungaryCard számot is szíveskedjenek feltüntetni!

Fehér Szarvas

Az utolsó koronázott magyar király, IV. Károly hazatérésére tett kísérletekről, és az ezt övező szervezkedésekről eddig még senki nem írt színdarabot. Az Andrási Attila, a színház alapítója és művészeti vezetője, által írt színdarab témája sorsok lendületes ütközése, egy világ, amely végleg tovatűnik. Magyarország 1920-as szétszabdalása akkor is, és most is fájó téma annak, aki a magyar történelem iránt igazán érdeklődik, vagy éppen színházban, előadás formájában akar foglalkozni ezzel. Az előadás az egyik szálon bemutatja, hogy mi történik a magyar úrral és feleségével immár román földön: birtokukat elveszik, udvarházukat kirabolják, kertjüket kifosztják, és zaklatják őket a Securitate emberei, valamint ezen felbátorodva a saját cselédeik is. Az elcsatolt területekről menekül a magyarság meghatározó rétege. A második felvonásban már Budapesten vagyunk, ahol az utolsó koronázott magyar király hazatérését készíti elő egy végsőkig elszánt csapat. Egy ilyen fontos történelmi pillanatban is ott van a mindenkori ember életében a szerelem, az ármány, a kémkedés, a féltékenység, és ezek mind hozzájárulnak sorsok tönkretételéhez, vagy éppen a felemelkedéshez, akár a történelem menetéhez is.