fbpx

Cella Septichora Látogatóközpont

Kedvezmény:

  • 1×50 %

50% kedvezmény az Időutazó jegycsomag árából 2 fő részére.

A Cella Septichora Látogatóközpont tucatnyi földalatti sírkamrája több mint 1500 évig pihent a felszín alatt, az egykori római utca szintjén. Az ókeresztény emlékeket Sopianae, a római kori település egykori lakói építették végső nyughelyül. A kutatók és a régészek számos sírkápolnát, sírhelyet tettek látogathatóvá, míg ezernyi most is elrejtve pihen. A ránk hagyott gazdag kulturális örökség eddig feltárt része 2000-től az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egykor önállóan épült síremlékek egy korábbi sikeres turisztikai pályázatnak köszönhetően ma egy összefüggő, modern folyosórendszeren keresztül látogathatóak.
A Cella Septichora Látogatóközpontban rendszeresen szerveznek múzeumpedagógiai foglalkozásokat kicsiknek és nagyoknak: többek között fejlámpás tárlatvezetésen fedezhetik fel a látogatók az ősi sírkamrák sejtelmes világát.

Nyitvatartás: www.pecsorokseg.hu

Jegyek vásárolhatók a helyszínen és a következő értékesítési pontokon: Kodály Központ, Művészetek és Irodalom Háza, Zsolnay Kulturális Negyed összes Infopontja.

A Cella Septichora Látogatóközpont felújítási munkák miatt várhatóan 2023 tavaszától látogatható.

Szolgáltatások:

  • MKB szépkártya