fbpx

Károlyi-kastély

Kedvezmény:

  • 1×50 %

Kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

Füzérradvány büszkeségéhez, a Károlyi-kastélyhoz egy mesebeli fenyősoron áthaladva jutunk el. Károlyi Ede, a radványi birtok örököse 1846 tájától 1877-ig Ybl Miklós és a saját tervei alapján, historizáló stílusban építtette át a korábban itt álló épületet. A gróf maga készítette el a kastély különleges, nyolcszög alaprajzú tornyának a koncepcióját.
1938-tól falai közt részben a vadászsportra alapozott kastélyszálló működött, ami kifejezetten újszerű gondolatnak számított az 1930-as évek Magyarországán.
A zempléni erdők ölelte Károlyi-kastély kívülről ugyan a historizmus korának hangulatát őrzi, ám a múlt pompáját idéző termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz belsőépítészeti részletek fogadják az érkezőket. Az épület termeiben interaktív tárlat idézi meg a hajdani kastélyszálló hangulatát.
Említésre méltó a kastélyt övező különleges hangulatú, kiterjedt kastélypark is. A megújult történeti kert sétányaival, a patakokon átívelő hidakkal, halastóval, platánjaival, terebélyes hársfáival, több törzsű tulipánfájával, piramistölgyeivel ejti ámulatba a látogatókat. A parkban akár többórás sétára is indulhatunk anélkül, hogy egy-egy útszakaszt kétszer érintenénk.

hirdetés