fbpx

Magyar Nemzeti Múzeum

Kedvezmény:

  • 2×50 %

2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából, mely az állandó kiállítások megtekintésére jogosít.

Az 1802-ben alapított Nemzeti Múzeum Magyarország első múzeuma. Múzeumunk évezredes emlékeket és értékeket kíván bemutatni korszerű, letisztult, mindenki számára érthető formában. Ehhez a hagyományos eszköztár mellett a legkorszerűbb technikai megoldásokat és a múzeumpedagógia változatos megoldásait kínáljuk, mint a családi felfedező hátizsák, amely kalandra hív kicsiket-nagyokat egyaránt.

Látogatóink több tematikus kiállítás közül választhatnak: Kelet és Nyugat határán című régészeti kiállítás az őskortól a honfoglalásig tárja a látogatók elé a magyar történelmet és a Kárpát-medence kulturális és természeti örökségét.

A Magyarország történetét bemutató kiállítás az államalapítástól a 18. századig idézi meg történelmünket, majd az újkori és modern kori eseményeket értelmezi. Itt olyan különleges műtárgyakat fedezhet fel a látogató, mint a valaha Drakula tulajdonában lévő csontnyerget, a ruhaderekat, amelyben Sisit meggyilkolták, Beethoven és Liszt Ferenc zongoráját, nem beszélve Mozart klavikordjáról, a ledöntött Sztálin szobor darabjairól.

A Pannonia fénye című kiállítás három elegáns terében a késő római császárkor egyik legértékesebb lelet-együttese, a Seuso-kincs látható. Itt található Magyarország első látványrestaurátor műterme, ahola látogatók a kiállítótérben élőben láthatják az egyik Seuso tál helyreállításának pillanatait.

Nyitvatartás: www.mnm.hu