fbpx

Memento Park - Szoborpark

Kedvezmény:

  • 33 %
  • 1×66 %

A kártya felmutatására 33% kedvezmény 2 fő részére a teljes árú belépőjegy árából.
Hungary Card e-kuponnal 1 alkalommal 66% kedvezmény 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

Nyitva minden nap 10 órától napnyugtáig.
Miképp hagyhatta Sztálin a csizmáit Budapesten, ha soha nem járt ott? Tart-e a kezében sapkát Lenin, ha a fején is van egy? Hányszor lehet ledönteni ugyanazt a szobrot? Mit mondott Nyikita Hruscsov, amikor Csepelen járt?
És vajon tényleg kőolajból készült a 60-as években a Bambi üdítőital? Mi volt a véleménye a kommunista pártnak a hosszú hajú fiúkról? És hányan férnek be egy Trabant gépkocsiba?
A Memento Parkban a Rákosi-, és Kádár-rendszer köztéri szobrai mellett bárki beülhet egy eredeti Trabantba, felhívhatja telefonon Lenint, Sztálint, Maot, Che Guevarát és még sok másik, egykori pártvezetőt.
A Legvidámabb Barakkban fotókiállítás tekinthető meg az 1956-os forradalomról, valamint az 1989-90-es rendszerváltozás előzményeiről, folyamatáról, valamint legfontosabb eseményeiről. A Barakk Moziban a politikai titkosrendőrség módszereiről látható film "Az ügynök élete" címmel, valamint Sztálin csizmáinak talapzatán kipróbálható az "integető erkély", amelyik ugyanolyan, mint ahonnan a pártvezetők mosolyogtak Május elsején a felvonulóknak.

Megközelíthető: a 4-es metró Kelenföld Vasútállomás végállomástól a 101 és a 150-es autóbusszal a Memento Park megállóig.

Szolgáltatások:

  • MKB szépkártya