fbpx

MNM Balassa Bálint Múzeuma - Látványtár

Kedvezmény:

  • 2×50 %

2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából, mely az állandó kiállítások megtekintésére jogosít.

A Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeuma megújult állandó kiállítással, megújult helyen, a Pázmány Péter u. 13. szám alatt várja látogatóit Esztergomban. A kiállítás bemutatja Esztergom és környéke történelmi és régészeti emlékeit, helytörténetét a kőkorszaktól egészen a 20. század közepéig, megszakítva a tárlók sorát egy-egy enteriőrrel.
A kiállítás részeként a régészeti ásatásokon előkerült tárgyakon túl láthatunk itt egy csodás 15. századi kódexet és középkori könyvvereteket is, melyeket a középkorban könyvek sarkainak díszítésére használtak. Kiállításra került a lenyűgöző a Szamár-hegyi kincslelet, ami 556 tallért és 10 darab lengyel garast tartalmaz. Enteriőr részletként kialakításra került többek között Balassa Bálint egykori dolgozószobája és egy ,,kávézó” helyiség is, ahol szelfizhetnek is a látogatók. A gyerekekről sem feledkeztek meg, ugyanis egy óriás mágneses puzzle várja az ifjú látogatókat.

hirdetés