fbpx

MNM Rákóczi Múzeuma

Kedvezmény:

  • 2×50 %

2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából, mely az állandó kiállítások megtekintésére jogosít.

A sárospataki várban, vagy közismertebb nevén a Rákóczi-várban található napjainkban a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma. Amellett, hogy a legjelentősebb Rákóczi-kultuszhely az országban, a késő reneszánsz építészet legértékesebb alkotása is. A magyar nemzeti örökség része.

Aki nem csak az 500 Forintos papírpénzen szeretné megcsodálni a kastély szépségét, annak több látványossággal is szolgálhatunk. Az ötszintes Vörös-torony igazi kuriózum, a palotaszárnyban több, mint 800 négyzetméteren eredeti, korabeli bútorok, viseltek, fegyverek, érmék, okiratok, használati tárgyak gazdag gyűjtése tekinthető meg.

Ma az ország egyetlen ágyúöntő műhelye a hat hektáros angol parkunkban lelhető fel. És ez csak 3 állandó kiállításunk! Az Olaszbástya kazamata rejtelmes hangulata, a Hegyaljai szőlészet és borászat titkait is feltáró néprajzi kiállításunk további izgalmakat rejtenek magukban!

Nyitvatartás: www.rakoczimuzeum.hu