fbpx

MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Kedvezmény:

  • 2×50 %

2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum a főváros egyik rejtett kincse. Épületében született az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác. A nemzetközi összehasonlításban is egyedi és rangos gyűjteménnyel rendelkező múzeum jelentős tudományos és oktatási tevékenységet folytat. Különleges értéke abban rejlik, hogy képes ötvözni a történelmet és a művészetet a múlt egy fontos és izgalmas szeletének láttatásában.

A múzeum állandó kiállítása (Képek a gyógyítás múltjából) az orvostudomány és a gyógyszerészet történetét mutatja be az ókortól a 20. századig. Fő üzenete, hogy az orvostudományt nem érthetjük meg teljesen anélkül, hogy képet kapnánk a gyógyítók és orvosok változó társadalmi helyzetéről, a társadalom egészséghez, higiéniához és halálhoz való viszonyulásáról és a különböző kultúrákról, amelyek a történelem során az orvostudományt megteremtették. A kiállítás a sebészet, szemészet, fogászat, szülészet, orvosi kémia stb. eszközeinek bemutatásával, remekművű kerámia patikaedények sorával, a betegségek, a gyógyítás és a halál ábrázolásaiból készült válogatással vezet végig az orvosi gondolkodás és gyakorlat fejlődésén, valamint a gyógyszerészet kialakulásán. Az állandó kiállítás mellett évente egy vagy két időszaki kiállítás is várja a látogatókat.

Akit jobban érdekel az orvostudomány története, az meglátogathatja könyvtárunkat, a Semmelweis Könyvtár és Levéltárat a Török utcában. A könyvtár több mint 140000 könyvből, nyomtatványból és folyóiratból álló orvostörténeti gyűjteményt őriz.

Nyitvatartás: www.semmelweismuseum.hu