fbpx

MNM Villa Romana Baláca

Kedvezmény:

  • 2×50 %

2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából, mely az állandó kiállítások megtekintésére jogosít.

BALÁCA "EGY CSEPP ITÁLIA" A BALATON MELLETT

A Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdasága, Veszprémtől és a Balaton parttól is alig 10 km-re, Nemesvámos és Veszprémfajsz települések között található.

A mediterrán hangulatú parkban a 3-4. századi tulajdonosok grandiózus méretű lakóháza és a környező épületek tekinthetők meg. Az egykori földbirtokosok gazdagságát a hazánkban ritka mozaikpadlók, falfestmények mutatják.

A Villa Romana Baláca csatlakozott olyan országos programsorozatokhoz, mint a Múzeumok Éjszakája vagy a Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2022-től pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt egyik kiemelt partnereként is számos kulturális rendezvényt szervez majd a kiállítóhely.

Tudományos helyszínként jelenleg is otthont ad a balácapusztai feltáró régészeti programnak, ehhez kapcsolódóan szakmai és tudományos ismeretterjesztő jellegű kiállításoknak, régészeti és nemzetközi konferenciáknak is.

A kiállítóhely április 1. és október 31. között várja a látogatókat.

Nyitvatartás: www.balaca.hu