fbpx

Pécsi Nemzeti Színház

Kedvezmény:

  • 20 %
  • 2×50 %

50% kedvezmény a színházjegy árából maximum 2 fő részére.

A PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ hagyományosan több tagozatos színház. A prózai tagozat, az opera, a balett, a bábszínház évtizedeken át egységet képezett, ám a finanszírozási változások és szakmai törekvések mentén történtek szervezeti átalakulások. Önállósult a Bóbita Bábszínház, a Pécsi Balett. A jó szakmai kapcsolat, a koprodukciók sora azonban rendszeres, a művészeti ágakat összetartó szakmai közösség megbonthatatlan, és elengedhetetlen is a professzionális működés érdekében.
A minőséget minden műfajban elvet követve a vidéki nagyszínházak műsortervére jellemző műfaji sokszínűség jellemzi a Pécsi Nemzeti Színház működését is. A népszerű zenés műfajok, musicalek, operettek mellett a klasszikus színművek, kortárs ősbemutatók, a táncszínház, az opera, a kísérletező műfajok, a színészek egyéni ambícióit támogató monodrámák, és az ifjúság ízlésnevelését szolgáló mese- és ifjúsági előadások egyaránt megtalálhatók a repertoáron. A 2021-ben direktorrá választott Lipics Zsolt szavait idézve:

„Lenyűgöz a múlt század eleji ’ántivilág’ színháza, pezsgése, a közönség és az
előadóművészek szoros kapcsolata, a hangulat és a legendák, melyeket már sajnos csak hírből ismerhetünk. Fogalom volt számos színész, akik virtuozitásukkal és csodálatra méltó tehetségükkel ejtették rabul közönségüket. A sokrétű tudás szerencsére ma is számtalan művész ismérve. Hollywoodi sztároknál a komoly színészi kvalitások kötelező kiegészítője a remek ének és tánctudás ma is. Legendás színészeink is egyszerre tudtak/tudnak a legmagasabb szinten komédiázni és megrendítő alakításokat nyújtani. Magyarországon - és a Pécsi Nemzeti Színházban - sem szokatlan az olyan univerzális művész, aki remekül énekel, több műfajban is nagyszerűen játszik és lélegzetelállítóan táncol. Nagyszerű, hogy újra egyre
nagyobb a népszerűsége és a megbecsültsége szakmánkban is a sokféleségnek. Egy vidéki színház azért is jó választás egy pályakezdőnek napjainkban is, mert itt minden téren kipróbálhatja magát és fejlesztheti képességeit. A tökéletességre való törekvés és a fejlődésre való folyamatos igény lehet a záloga egy boldog pályafutásnak. Olyan színészekre van szüksége minden színháznak, akik lehetőleg többféle szerepkörben megállják a helyüket és professzionális teljesítményt nyújtanak.”

A Pécsi Nemzeti Színház a város és a régió egyetlen több tagozatos színháza. Adottságait, nemzeti státuszát és hagyományait tekintve polgári népszínház. Irányítása széles látókört és összművészeti gondolkodást követel, ennek megfelelni kiemelt felelősség, a közönség igényei, a körülöttünk levő társadalmi elvárások, a társadalmi felelősségvállalás szellemében.
Az igazgatói hitvallás szerint: „olyan színháznak kell helyet kapnia, ahol a sokszínűség, élmény, nevetés, bánat, öröm, az emberi tulajdonságok és élethelyzetek, érzelmek garmadája minőségi csomagolásban átnyújtott 2-3 órába sűrített lélekemlő varázslata lesz jelen, melynek láttán egy kicsit más emberekként távozunk majd a színház kapuján, mint ahogyan megérkeztünk oda.”

Közönségszolgálati Iroda
7621 Pécs, Színház tér 1.
Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek 9.00 – 16.00
Telefon: +36 72 512-669 , +36 72 512-675
E-mail: jegy@pnsz.hu
www.pnsz.hu

Jegypénztár
7621 Pécs, Színház tér 1.
Nyitvatartás:
Hétfő: 10.00 – 17.00
Kedd – Péntek: 10.00 – 19.00
Telefon: +36 72 211-965
E-mail: jegy@pnsz.hu
www.pnsz.hu

PNSZ ajándékkártya személyesen és online is beváltható.

Szolgáltatások:

  • OTP szépkártya
  • MKB szépkártya
  • K&H szépkártya
hirdetés