fbpx

Szegedi Nemzeti Színház

Kedvezmény:

  • 4×50 %

Kedvezményes színházjegy 1 fő részére.
A kedvezmény a színház jegypénztárában megváltott nagy- illetve kisszínházi saját, nem emelt helyáras előadásokra érvényes.

Nagyszínház, Vaszy Viktor tér 1. Tel.: 62/479-279
Kisszínház, Horváth Mihály u. 3. Tel.: 62/420-135

A Szegedi Nemzeti Színházról

A jelentős színháztörténeti hagyományokkal büszkélkedő Szegedi Nemzeti Színház két tagozattal – opera és dráma -, két játszóhelyen áll a színházszerető közönség rendelkezésére. A patinás, 680 nézőt befogadó Nagyszínház elsősorban az opera-, operett- musicaljátszás, valamint a nagyobb volumenű előadások helyszíne. A mintegy 280 férőhellyel, modern belsőépítészeti igénnyel kialakított Kisszínház főként a drámajátszásnak és a Szegedi Kortárs Balettnek nyújt otthont.

2021. május 1. óta a Szegedi Nemzeti Színház irányítása alá tartozik a Szegedi Szabadtéri játékok és a Regionális Összművészeti Központ, a REÖK.

A Nagyszínház avatására 1883. október 14-én került sor az akkori uralkodó, Ferenc József részvételével.

A színházépület impozáns neobarokk homlokzatával, harmonikus arányaival jól illeszkedik a nagy árvíz után felépült Tisza-parti paloták sorába.

1945-ben a város megkapta a volt Kolozsvári Nemzeti Színház felszerelését, és 1945. augusztus 29-én létrejött az ország harmadik állami kezelésű színháza, a Szegedi Állami Nemzeti Színház.
Szeged és a teátrum zenei életének felvirágoztatása, a szegedi opera hírnevének megteremtése is ettől a korszaktól datálható, Vaszy Viktor karmester munkásságához köthető, aki európai színvonalú operai „alkotóműhelyt” hozott létre, a nevével fémjelzett aranykorban a szegedi operát méltán minősítette a zenei szakvélemény az „ország második operájának”.

Az elmúlt évtizedekben a szegedi táncművészet is fejlődésnek indult. Az Imre Zoltán kezdeményezésére 1987-ben magalakult balett-tagozat mára Szeged Kortárs Balett néven nemzetközi hírű társulattá vált Juronics Tamás és Pataki András szárnyai alatt.

A Szegedi Nemzeti Színházat 2018. júliusa óta Barnák László főigazgató irányítja.

Az előadásokra jegyek a színház jegyirodájában válthatók.
Cím: 6720 Szeged, Stefánia 6.
Tel.: 62/554-713, 554-714. Fax: 62/554-711
E-mail: ticket@szinhaz.szeged.hu

Szolgáltatások:

  • MKB szépkártya