fbpx
2017-05-15
Archívum

Pünkösdi Kemencés Gasztrofesztivál a Puchner Élménybirtokon

Mátyás király bikali birtokán egy felejthetetlen kemencés gasztrofesztivállal ünnepelheti a pünkösdöt. Élő bábszínházzal, fegyverbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat.
Hungary Card tulajdonosoknak 50% kedvezmény az Élménybirtok belépőjegyének árából!

A régi mesterségek közül, többek között kipróbálhatjátok a kosárfonást, vagy éppen a fazekasságot. Betekintést nyerhettek a bőrművesség és az ólomkatona festés rejtelmeibe is. Ha kedvetek szottyan korhű jelmezbe bújhattok és abban élvezhetitek a programokat! A birtok Vendége lesz a Grimaszk színház, Compagnie d’Noir lovagjai, valamint Katrics Tamás és Vargyas Viktor lovas kaszkadőrök! A napot minden nap látványos lovas előadás zárja! A gyerekeknek most még belépőt sem kell venniük!

PÜNKÖSDVÁRÓ SZOMBAT   Június 3.

A pünkösdvárás jegyében megnézhetitek a Császár új ruhája című mesekomédiánkat, a kemencés udvarunkban pedig szabad tűzön készült gasztronómiai finomságokat kóstolhattok. Vendégeink lesznek: a Compagnie d’Noir lovagjai, valamint egy látványos lovagi torna keretében Katrics Tamás és Vargyas Viktor lovas kaszkadőrök.

PÜNKÖSDVASÁRNAP   Június 4.

Pünkösdi vigadalom középkori környezetben kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló programokkal: Kemencében készült ételkülönlegességek, gyerekeknek élő bábszínház, valamint egy lebilincselő előadás az Élménybirtok színészei, és a Katrix horse show lovasainak közreműködésével.

PÜNKÖSDHÉTFŐ  Június 5.

Fejtsétek meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! Lessetek be a Mesterségek házába és az Apródképzőbe ahol különféle kézművesek várnak. A nagyobbak egy hamisítatlan kurtizánképzésen is részt vehetnek, míg a kicsiket a Mese-barlang várja.

további információ