fbpx
2017-06-12
Archívum

Emika – Melanfonie Pécsett a Kodály Központban

A Zsolnay Fényfesztivál nyitókoncertjének  a Kodály Központ világszínvonalú koncertterme ad otthont. Az elektronikus zene világából érkező angol előadó, Emika tavaly készült, Melanfonie című albumát a MÁV Szimfonikusokkal közösen viszi színpadra.

Hungary Carddal 15% kedvezmény 2 fő részére a koncertjegy árából!

A klasszikus zeneszerzés és az elektronikus zene közti átmenet még soha nem volt ilyen dinamikus és élettel teli. Az első lemezeit a brit Ninja Tune kiadónál megjelentető, valóban sokszínű zenész és dj, Emika ezen az ígéretes műfaji határfelületen alkotta meg új művét, a Melanfonie című szimfonikus szerzeményét, mely négy év munkájának eredménye. Ebben a projektben Emika visszatért klasszikus zenei gyökereihez, melyeket elektronikus zenei tapasztalataival ötvözve saját szimfóniát írt. A komolyzenei forma szokatlan megközelítése teszi dinamikus, mégis magával ragadó művé a Melanfolie-t. A feszült szépség pillanataiból drámai és finoman baljós átvezetésekkel olyan összetartó audio-narratívát szőtt a szoprán csillogó hangjával, amely tökéletesen tolmácsolja azt a kísértő, érzelemkeltő stílust, melyet Emika életre keltett.

Az ország legismertebb zenekarainak egyike, a MÁV Szimfonikusok a legrangosabb koncerttermekben lép fel világszerte. Repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed. Koncertjeit évente több mint ötvenezren látogatják, de a rendszeres rádió- és televízióadásoknak köszönhetően a hallgatók száma ennél jóval több.

Bordos László Zsolt Budapesten élő 3D művész, korai 3D-vj munkáival, óriási méretű épületvetítéseivel és 3D-mapping projektjeivel a műfaj úttörője lett. Projektjei 2010 óta más művészekkel együttműködve Bordos.Artworks és Invited Artists néven futnak, melyekkel a videovetítés/3D mapping nemzetközileg is elismert jeles képviselőivé váltak. 2014 óta újra önálló projektjeire fókuszál, melyek főként opera- és színházi installációk, vagy vetített díszletek.