fbpx
2017-07-04
Archívum

Vakáció állatgyerekekkel az Állatkertben

Az állatkert állatkölykök és fiókák sokaságával várja mindazokat, akik a most kezdődő vakáció ideje alatt ellátogatnak hozzánk.

Hungary Carddal 25% kedvezmény a felnőtt- és gyermekjegy árából.

Gazdag gyermekáldást hozott Állatkertünkben a 2017-es év első fele. Így aztán bármerre is járunk a kertben, szinte mindenütt cseperedő állatkölykökkel és fiókákkal találkozhatunk.

Az erszényesek közül a ritka ecsetfarkú patkánykenguruknál két „zsebibaba” is előmerészkedett az erszényből, és kölykök vannak a kovariknál is. A főemlősök közül a gyűrűsfarkú makiknál két anyának is vannak kölykei, és gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó éji majmoknál is.

A ragadozóknál az ázsiai vadkutyák hat kölyköt nevelnek, és ugyancsak hat apróság cseperedik az ormányosmedvéknél, más néven koatiknál. Májusban a lajhárok is világra hoztak egy utódot, és szaporulat volt a Varázshegyben látható csupasz turkálóknál is.

A patások közül az indiai antilopoknál három különböző korú utódot láthatunk a felnőttek mellett, a legfiatalabb néhány napja látta meg a napvilágot. A zsiráfoknál három borjú cseperedik, újra gidájuk van a kínai muntyákszarvasoknak, és családi örömök voltak a kritikusan veszélyeztetett cebui disznóknál is. A zebrák is csikót nevelnek éppen. A madarak közül a koronásgalamboknál szépen fejlődik a húsvét után kelt fióka, de szaporulat volt a pápaszemes pingvineknél, a borzas és a rózsás gödényeknél, a batláknál, a tarvarjaknál és a szivárványos lóriknál is.