fbpx
2017-08-07
Archívum

Tíz nap mosolyországban – Summerfest 2017

Baskíria, Brazília, Chile, Costa Rica, Grúzia, Honduras, Indonézia, Kanada, Kolumbia, Lengyelország, Litvánia, Montenegro, Panama, Paraguay, Portugália-Madeira, Szardínia, Szlovénia, Thaiföld és Magyarország részvételével 24. alkalommal rendezik meg a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált és Népművészeti Vásárt Százhalombattán augusztus 12. és 22. között. 

Az idei Summerfest szlogenje Mosolyország, amely "sehol sincs, mindenhol van, és bárki lehet a lakója."

Hungary Carddal a százhalombattai Matrica Múzeum és a Régészeti Park 20% kedvezménnyel látogatható.

A fesztivál minden évben tartogat meglepetéseket. Idén a Chorus Matricanus, Kaszai Lili és a Trio a’la Kodály zenekar Kodály-koncertje ígérkezik ilyennek augusztus 17-én, csütörtökön, 20 órakor a Szekeres Rendezvényközpontban. Az ősbemutató során találkozik az autentikus népzene, a világhírű zeneszerző életműve és a modern jazz. Az előadók valamennyien kötődnek Százhalombattához.
Először szerepel a Summerfesten Honduras és Baskhorgosztán, nagy visszatérőnek számít Mexikó és Szerbia. A nyitóceremóniát, amely során minden résztvevő tánccsoport bemutatkozását meg lehet csodálni, augusztus 14-én, hétfőn, 19 órakor, a zárót pedig augusztus 21-én, kedden 19 órakor rendezik meg. Idén is játékos, zenés, mesés délutánokra várják a gyerekeket a Fesztiválsátorba augusztus 15-től 19-ig délután négytől. A Bahorka énekegyüttes ad nekik műsort augusztus 16-19-én, 16 órától.
Mintegy hétszáz táncost láthatunk majd színes nemzetiségi öltözetben a zenés-táncos felvonuláson augusztus 14-én, hétfőn 16.30-tól, és augusztus 15-től 21-ig minden délután elmerülhetünk a Sokadalomban, amely népművészeti kirakodóvásárral és különféle finomságokkal vár majd a Szekeres Rendezvényközpont parkolójában.
Kilenc ország táncait tanulhatjuk meg a Népek Báljában augusztus 15-én, 20 órától a Fesztiválsátorban, és négy-négy együttes színpadi bemutatkozását láthatjuk a Táncpanorámák során, amelyekre augusztus 16-tól 19-ig, 19 órától kerül sor a Barátság Kulturális Központ színháztermében.
Egész nap integrált programok sokasága várja az érdeklődőket az augusztus 18-i, pénteki Arany Szív Napján, amely során hazánk első kerekes székes tánccsoportja, a Gördülő Tánccsoport, a százhalombattai Felhőjárók drámacsoport, valamint Jánoki Márió ad műsort 10 óra 30-kor a BKK-ban.