fbpx
2017-10-17
Archívum

Családi élet a lajhároknál!

A Fővárosi Állatkert Pálmaházában látható kétujjú lajhárokról valóságos családregényt írhatnánk, hiszen három generáció él náluk együtt, és rendszeresen szaporodnak is. A nyolc állat közül a legidősebb 24 éves, a legfiatalabb pedig 4 hónapos. HungaryCarddal 25% kedvezménnyel váltható belépőjegy 2 felnőtt és 2 gyermek részére egyaránt.

Az Állatkert patinás Pálmaházában – amely az utóbbi időben America Tropicana néven az Újvilág trópusi területeinek bemutatóhelyeként működik – számos érdekes állattal és növénnyel ismerkedhet meg a közönség. Ráadásul itt mindig kellemes az idő, még akkor is, ha a szabad ég alatt hűvös, szeles időjárást, vagy esetleg csapadékot tapasztalunk.

A bemutatott állatok közül az egyik legérdekesebb a kétujjú lajhár. Már csak azért is, mert ezeknél az állatoknál, ha a hétköznapok nem is telnek éppen eszeveszett sebességgel, szinte mindig van valamilyen családi öröm. Lajhárjaink ugyanis rendszeresen szaporodnak: csak az elmúlt öt esztendőben hét lajhár jött a világra és cseperedett fel sikeresen. A rendszeres szaporulatnak köszönhetően jelenleg három generáció él együtt. Közülük a legidősebb 24 éves, a legfiatalabb pedig 4 hónapos.