fbpx
2018-02-26
Archívum

Új kedvezményadó partnerünk a Gyulavári Kastély

A Gyulavári Kastély a maga 18 különböző témájú kiállításával, sokrétű és színes programkínálatával, tartalmas és emlékezetes időtöltést biztosít minden korosztály számára a kisiskolásoktól az idősebbekig.

HungaryCarddal 10% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.

A Kastély három nagy területet ölel át: hagyományok, kultúra és fenntartható fejlődés. Ez a hármas logikailag is jól kapcsolódik egymáshoz: a hagyományok meghatározzák a kultúrát, a szélesebb értelemben vett kultúra alapvetően befolyásolja a jövőt.

Új színfoltot jelent Gyula és környéke turisztikai kínálatában, így bízunk abban, hogy a városunkba érkező vendégek is örömmel “fedezik fel” a gyönyörűen felújított épületegyüttest és vadregényes parkját.

A hagyományokat egy helytörténeti gyűjtemény és a Dél-Alföldön évszázadok óta együtt élő nemzetiségek néprajzi, népművészeti tárgyainak kiállításával elevenítjük fel. A kulturális részben kiemelkedő szerepet kap a régió képzőművészete, illetve a tervezett rendezvényeken, programokon keresztül az egyéb művészeti ágak is maghatározó szerephez jutnak.

A fenntartható fejlődés témakörben bemutatjuk a térség természeti kincseit, a vizek, erdők élővilágát, illetve szeretnénk a biogazdálkodás jelentőségére felhívni a figyelmet.

további információ