fbpx
2018-03-06
Archívum

Friss tavaszi bemutatók az Újszínházban

Szokatlanul kitartó volt az idei tél, de lassan megérkezik a napsütés, amely új lendületet ad testnek és léleknek egyaránt. Az Újszínház ismét premierre készül, és az V. Keresztény Színházi Fesztivál programja is elérhető már a honlapon.

HungaryCard tulajdonosoknak 50% kedvezmény 2 fő részére a jegypénztárban megváltott jegyekre.

Bizánc – hatalmas siker a Nagyszínpadon

Minden várakozásunkat felülmúlta legutóbbi premierdarabunk, a Bizánc sikere. A közönség fogadtatása megerősítette, hogy a klasszikus értékeknek a mai világban kiemelten fontos szerepe van, nagyon is igényli a nagyérdemű.

Zserbótangó hamarosan – három díva egy színpadon

A Bizánc bemutatója után máris újabb próbafolyamat kezdődött: ezúttal Kulcsár Lajos Zserbótangó című darabját visszük színre, méghozzá Dörner György rendezésében.
A történet két idősödő színésznőről szól, akik nem éppen fényes anyagi körülményük és élethelyzetük miatt közös albérletbe kényszerülnek. Társbérletük kacagtatóan szatirikus helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és tragikomikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik.

V. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban

Az idén ötödszörre rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Célunk, hogy a színes és változatos programokkal minél szélesebb réteghez szóljunk a színház nyelvén. A fesztivál fő témája és irányvonala továbbra is a kereszténység megélése itt és most, valamint a szeretet parancsa és ereje, amely a művészet által nyer felmagasztosulást és útmutatást.

további információ