fbpx
2018-03-14
Archívum

Ismerje meg Hatvan látnivalóit és kóstolja meg a helyi ízeket!

2018. március 28-án egy turisztikai konferencia keretében számos érdekes előadással várjuk a szakma iránt elkötelezett érdeklődőket. 

Emellett szeretettel látunk mindenkit, aki meg szeretné ismerni Hatvan szépségeit, mivel HungaryCarddal még több kedvezménnyel igénybe vehetőek városunk turisztikai látnivalói! A kártya megvásárolható a Tourinform Hatvan irodában is.

 

„A kulturális turizmus fejlesztésének lehetőségei vidéki városokban” című konferenciának a Grassalkovich Művelődési Ház Barokk terme ad otthont. Fő támogatóink között tudhatjuk: Hatvan Város Önkormányzatát, a Nemzeti Kulturális Alapot, a Grassalkovich Művelődési Házat, a Hatvany Lajos Múzeumot és a Tourinform Hatvan irodáját.

Erre a napra hívjuk meg a közművelődésben dolgozó szakembereket, a közművelődési intézmények vezetőit, az idegenvezetőket, a beutaztató utazási irodák vezetőit, a turisztikai szakot oktató felsőoktatású intézményeket, a turizmussal foglalkozó médiákat, a Tourinform-os munkatársakat, akiknek bemutatjuk a turizmust, mint szakmát, valamint azt, hogy mindezt a közművelődéssel hogyan lehet összehozni.

A részvevőket 08:30-tól várjuk. Regisztrálást követően kerül sor a regisztrációs díj befizetésére is, melynek összege 1.500 Ft. Ezt követően Horváth Richárd, Hatvan város polgármester úr köszönti a jelenlévőket. Majd több neves előadó: (Deák Judit – Magyar Idegenvezetők Egyesületének elnöke, Bán Teodóra a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, Deme Edina a Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Főosztály főosztályvezetője, dr. Ujváry Tamás a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medence Magyar Vadászati Múzeum ügyvezető igazgatója, valamint Valló Ede a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója) előadásai lesznek hallhatóak, akik a kulturális turizmust fogják megismertetni a megjelentekkel.

Előadások között a vendégek többek között megismerhetik képekből a régi Hatvant, illetve a megújult Hatvant különböző rendezvényekkel ékesítve. Előadásokat követően kerül majd sor az ebédre, ahol három menüből (1.: húsleves, sült csirkecomb, rizi-bizi, limonádé, 2. húsleves, cigánypecsenye, szték burgonya, káposzta saláta, limonádé és nem feledkezünk meg a vegetáriánusokról sem: hagymaleves, grillezett zöldségek gomolya sajttal, limonádé) lehet választani. Nagyon fontos, hogy regisztráláskor a menü kiválasztásra kerüljön.

Ebéd után az intézmények bemutatására fog sor kerülni, ahol a Hatvany Lajos Múzeumot, a Serfőzdét, a Vadászati Múzeumot és a Vadászati Élményteret fogják megtekinteni a meghívottak. Ezt egy hatvani sétával fogjuk még színesebbé tenni. Miután ez befejeződött, akkor kerül sora nyereményjáték sorsolására, ahol Hatvani Kézműves Sört és ajándéktárgyakat fogunk ajándékozni a nyerteseknek.

Részvételi szándékukat kérjük, hogy 2018. március 23-án, pénteken 15 óráig jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén, telefonon a +36 (30) 901-1370-es telefonszámon, schoblocher.bernadett@hatvaniturizmus.hu e-mail címen vagy személyesen a Tourinform Hatvan irodában (Hatvan, Grassalkovich út 8.). 

Nagyon fontos információnk, hogy regisztrálást követően egy visszaigazolást fogunk küldeni, mivel a konferenciára csak meghatározott létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket.