fbpx
2018-03-27
Archívum

Nincs több titok! – válogatás Gerő László gyűjteményéből

Az egyik legjelentősebb magyar műgyűjtő kollekciójának páratlanul gazdag kiállítása április 8-tól a szentendrei Művészetmalomban.

HungaryCard tulajdonosoknak ingyenes a belépés.

Gerő László közgazdász egyike a legjelentősebb magyar műgyűjtőknek. Nagy ívet bejáró kollekciójának magja a bécsi akcionizmus, amely a test és lélek szenvedéseit orgiasztikus formában jelenítette meg, és amelynek hatásait keresi és találja meg az akkori, és a mai kortárs magyar valamint nemzetközi művészetben, így jut el Günter Brus, Rudolf Schwarzkogler nyomán Hajas Tiboron át Rita Ackermannig, az Atelier van Lieshut csoportig.

Külön szekciót alkotnak a gyűjteményben, azok a poszt koncept művészek, akik a műfajoktól függetlenül, saját utakat, technikákat keresnek, mint Daniel Richter, Birkás Ákos, Szűcs Attila, Kamen Stoyanov, Batykó Róbert, Csákány István.

Fontos része a gyűjteménynek az objekt műfaj felszabadulását lekövető művek sorozata, amelyek a performatív szobrászat, a saját test használata utáni poszthumán életérzést fogalmazzák meg, és a térhasználat különböző formáit mutatják be Daniel Spoerri, Várnai Gyula, Szabó Ottó, és Anselm Ryle műveiben.

további információ