fbpx
2018-05-29
Archívum

Gőzfelhős kirándulás a Déli Vasúti Múzeumba Mürzzuschlagba

Nemzetközi nosztalgia találkozó és modellvasút kiállítás Mürzzuschlagban.

HungaryCard tulajdonosoknak 25% kedvezmény a menetjegy árából 2 fő részére.

A Déli vasúti Múzeum nagyszabású nosztalgia találkozóra invitálja az érdeklődőket; több országból is érkeznek különleges járművek az eseményre.

Vasútvállalatunkat a 424-es gőzmozdony és a hozzá tartozó nosztalgia vasúti kocsik, továbbá egy az M61 017 pályaszámú NOHAB dízelmozdony képviseli.
A résztvevőket vasúti bolhapiac, különleges járművek és gyermekprogramok várják.
Nosztalgiavonatunk a világ első magashegyi vasútvonalán halad, melyet 1854-ben adtak át, és 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. A gyönyörű természeti panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik a hegyvidéki tájba.  Alagutak, viaduktok és az alpesi táj szépsége tárul vendégeink szeme elé.

A szerelvényt az M61 017 pályaszámú Nohab dízelmozdony vontatja, a 424.247 pályaszámú gőzmozdony "gőzpárnán" fut a szerelvénybe sorozva. A vonatban nosztalgia étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség nyílik alkoholos-, üdítő-, és forróitalok valamint frissen készült ételek fogyasztására.