fbpx
2018-05-28
Archívum

Minden nap vár a Holnemvolt Vár a Fővárosi Állatkertben!

Május 18-án nyitotta meg kapuit a Holnemvolt Vár, az új állatkerti játszópark a régi Vidámpark területén. Mesés állatok és állatos mesék várnak a gyerekekre és szüleikre az év minden napján szabadtéri és fedett helyszíneken. HungaryCarddal 25% kedvezmény a felnőtt- és gyerekjegy árából, mellyel a Holnemvolt Vár is megtekinthető!

Az új területen főként a szelídebb állatok vannak jelen, az új állatsimogató, a tengerimalacok városa és számos, nagyrészt háziállatokat, ház körüli jószágokat bemutató létesítmény várja a közönséget. A „Szőrmókosban” az alpakákkal, a karavánszerájnál a kétpúpú tevékkel, a Várkertben kialakított majorságban pedig a magyar tarka marhákkal, a gyimesi racka juhokkal, a mangalica sertésekkel lehet találkozni.

Nyíhangár övezetében az állatkert lovas hagyományai születnek újjá, a Macskaköves udvarban pedig kézműves programok, egyebek közt agyagozás és pékműhely is várja az érdeklődőket.

A központi építményében, a Hetedhét Palotában a magyar állatmesék világával lehet megismerkedni. Az ötszintes épület 2700 négyzetméterén egy oktató- és játszóház található, amelynek játékai között ismerős állatmesék elevenednek meg, és a játékok Vuk, Mekk Elek, A Nagy Ho-ho-horgász, Pom Pom, Süsü és Dr. Bubó történetei köré szerveződnek, de Csukás István kifejezetten a helyszín számára egy teljesen új mesét is írt Brekk berek címmel.

További információ