fbpx
2018-06-12
Archívum

Éjszaka a Hatvani Vadasparkban 2018. június 22-én!

A Vadasparkban a zárás után sem áll meg az élet, de vajon mit csinálnak éjszaka az állatok? Ha kíváncsi vagy rá, akkor itt a remek alkalom, hogy körbe sétáld a parkot és megfigyeld az itt élő állatokat, persze, csak, ha nem félsz. Az éjszakai élet szinte olyan, mint egy igazi dzsungelkaland! Fürkészd ki az állatok éjszakai életének titkait, amelyeket nappal szinte biztosan nem láthatsz! Hozz magaddal elemlámpát, fejlámpát s mókázz egy nagyot nálunk!

HungaryCarddal 50% kedvezmény a teljes árú jegy árából.

 

A hatvani vadaspark a város szívében közismert nevén, szúnyog szigeten található, 6,3 hektáros területen, amely 2014 júniusában került kialakításra és azóta is folyamatos fejlesztés alatt áll. Minden korosztálynak, de különösen kisgyermekes családoknak, állatbarátoknak, erdész és vadász kollégáknak, természetkedvelőknek élménydús kikapcsolódási lehetőséget jelent.
 
A park állatállománya igen gazdag. Megtalálható az összes hazai vadászható nagyvadfaj, vagyis az őz, a vaddisznó, a gím- és a dámszarvas, valamint a muflon is, továbbá kisebb testű emlősök, mint a vadászgörény és a mosómedve, a háziállatokból pedig a kecskétől a szamárig még ennél is színesebb a „felhozatal”. A populáció nemrég gazdagodott egy magyar tarka tehénnel és parkunk lakói között szürke marhák és vízi bivaly is megtalálható.
 
A Vadaspark megközelítése néhány száz méteres frissítő séta után a lombkorona sétány hídjáról a Kalandparkon keresztül lehetséges.