fbpx
2018-06-01
Archívum

Levendula Expressz – nosztalgiavonattal Balatonfüredre 2018. június 16-án!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2018-ban is megrendezi a Levendula Heteket a Tihanyi Önkormányzattal. A Levendula Hetek második hétvégéjén, június 16-án szombaton NOHAB vontatású nosztalgia vonat közlekedik Balatonfüredre.

HungaryCard tulajdonosoknak 25% kedvezmény a menetjegy árából 2 fő részére.

A hangulatos nosztalgia személykocsikból összeállított szerelvényt az északi-parti vasútvonal „királya” a Nohab dízelmozdony vontatja.  A végállomás Balatonfüred, ahol egyéni programokra nyílik lehetőség. Balatonfüred és Tihany között fakultatív busztranszfert biztosítanak. Az utasok részt vehetnek Tihanyban a Levendula Hetek "Szedd magad!" akciójában. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskednek a vendégeknek. A vonat étkezőkocsijában finom ételek és italok fogyaszthatók.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Az idei évben a Levendula Hetek nyitó eseménye a „Szedd magad” mozgalom; a templom mellett pedig a nemzeti park termékvédjegyesei tartanak vásárt.

további információ