fbpx
2018-07-10
Archívum

Nyári szabadidős programok a szentendrei Skanzenben!

Töltsétek fel a nyári szünidőt igazi élményekkel a Skanzenben! Akár spontán is útra kelhettek: a legtöbb élménypont a teljes szünidőben vár rátok a múzeum nyitvatartási idejében. Válogassatok nyári szünidős programjaink közül!

HungaryCard Plus csomaggal 2 fő részére ingyenes belépő váltható.

Aktív helyszíneink már évek óta a felnőttek és gyerekek kedvencei. Itt régi mesterségeket próbálhattok ki, hagyományos praktikákat leshettek el, és sok érdekességet tudhattok meg arról, hogy éltek, mit hogyan használtak régen. A nyári szünetben még több aktív helyszínnel és programmal várunk benneteket:


Agyagozás, korongozás  (Jánossomorjai fazekasműhely, Kisalföld tájegység)

Lessetek bele a fazekasság rejtelmeibe, tudjátok meg, hogyan készülnek a munkák a koronggal! Akár ki is próbálhatjátok magatokat egy egyszerűbb kerámiamű elkészítésében.


Bábozás (Bábszínház, Harkai udvar, Kisalföld tájegység)

Keltsük életre a Bábszínházat! Bábelőadásokkal és közös bábozással várjuk a családokat. Ha kedvetek van, részt vehettek a mesében vagy csak megnézhettek egy előadást. 

Növényi festés (Egyházashollósi pajta)

Legyetek ti is a természet barátai! Alkossatok növényekkel! Népi motívumok festését tanulhatjátok meg tőlünk növényi festéssel, pecsételéssel. Ezen a helyszínen képeslapot készíthettek különböző népi minták, kékfestő minták összekombinálásával. 

MÉG TÖBB KALANDRA VÁGYTOK?

Irány a többi tájegység! Ezekkel találkozhattok:

– óriásbuborék és csutkahorgászás (Uszkai lakóház udvara, Felső-Tiszavidék tájegység, június 16-17-től)

– hagyományos kézi mosás (Csökölyi lakóház udvara, Dél-Dunántúl tájegység)

– hűsítő szörpkóstoló (Bagladi porta, Nyugat-Dunántúl tájegység)

További részletek