fbpx
2018-08-27
Archívum

Herendi Porcelanium – a művészi porcelánkészítés hazai fellegvára!

A Manufaktúra 1826-os alapítása óta sokan szerették volna megismerni a herendi porcelán alkotások készítésének titkát. Mára ez az álom valósággá vált! Lehetőség nyílik arra, hogy a látogató a világon egyedülálló, különleges kiránduláson vegyen részt a Porcelanium épületegyüttesében. HungaryCarddal 10% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.

A minimanufaktúrában a vezetett túra első állomása a vetítőterem, ahol egy 3D film megtekintésével rövid utazást tehetünk a Herendi Porcelán világába. A vetítést követően testet öltenek a filmen látottak. Szemtanúi lehetünk, miképp lesz a nehéz masszából könnyű, törékeny porcelán, miképp formázzák, korongozzák és festik az életre kelt anyagot.

A Múzeumba a hangulatos Porcelanium téren át vezet az út. A múzeum a herendi porcelángyár történetét, az általa alkalmazott technológia fejlődését mutatja be, részben termékei, részben régi iratok, fotók, oklevelek, plakettek segítségével. Egyúttal megtekinthetjük Magyarország legrégibb, világhírű porcelángyárának termékeit, külön csoportosítva a legszebb, legsikeresebb motívumokat, valamint a különböző korokban, különböző alkotók által készített termékeket.