fbpx
2018-09-18
Archívum

2018. Október 26-án immáron az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Szabadulószobák Éjszakája!

Mint minden évben, idén is egy alkalommal, több tucat szabadulószoba várja (és zárja) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra, országos jelleggel. A csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel várják az érdeklődőket.


A szabadulós játék, a furfangos szobákkal, belopta magát a magyarok szívébe, és mindenkit megfertőz! A történelem Budapesthez köti eredetüket, és máig Magyarországon számlálható meg a legtöbb szabadulószoba a világon.Tavaly például Budapesten szabadulószoba világbajnokságot (mert már ilyen is volt!)rendeztek, de a legújabb trend, hogy a játék beivódik az oktatásba, mint kulturális, és fejlesztő program. Az elmúlt évben több szabadulószoba is nyílt múzeumban, vagy épp könyvtárban.

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különböző látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni, az amúgy is tartalmas kikapcsolódási formát.

Folytatódik tehát a hagyomány és 2018. október 26-án pénteken, ismét SZABADULÓSZOBÁK ÉJSZAKÁJA lesz!

A csatlakozott szabadulószobák listája: www.szabaduloszobak.hu