fbpx
2018-11-08
Archívum

Tatár bifsztek klasszikus ízesítéssel és friss zöldségekkel a Nika Étteremben!

A Nika Étterem kínálata kizárólag a vendégek ízvilága szerint lett kialakítva, az étlapon a  kedvelt magyaros ételek mellett a nemzetközi konyha kedvenceit is megtalálják.

HungaryCard tulajdonosoknak 30% kedvezmény az ételfogyasztás összegéből!

Tatár bifsztek – szereted? 

A tatár állítólag a húst a nyereg alatt puhító népcsoportról kapta a nevét. Egyes források szerint azért ették a tatárok nyersen a húst, mert nem volt idejük megállni főzőcskézni. Már a 13. századból vannak írásos nyomai a tatárnak, de igazából a 19. század végén terjedt el, valószínűleg orosz és német közvetítéssel. A tatár napjainkban nagyon népszerű, de nemcsak marhahúsból készítik. Vadhúsból, kacsából, lazacból, rákból, zöldségekből is készülhet tatár. A párizsi bisztrókban a tatárt tartárral tálalják, sült krumplival és salátával fogyasztják. A németek Mettje nem marha, hanem nyers sertéshúsból készül. A franciák amerikai steaknek hívják. Nagyon szeretik a belgák, a hollandok is. Mexikóban lime dzsúszban érlelik a húst. Nepálban bivalyhúsból készül, Japánban, Törökországban és Iránban is kedvelt csí kufta néven. 

Mi a Nika Étteremben klasszikus ízesítéssel készítjük és friss zöldségekkel tálaljuk. Kóstoltad már nálunk?