fbpx
2019-01-15
Archívum

Utazás Kiállítás 2019 Budapest – február 21-24-ig a Hungexpo Vásárközpontban!

Hova utazzunk 2019-ben? Üljünk a számítógép előtt órákon át és keresgéljünk, vagy menjünk ki az Utazás kiállításra és először itt gyűjtsünk inspirációkat, információkat? Közben még szórakoztató programokon is részt vehetünk! Utazás kiállítás segít a döntésben. HungaryCard tulajdonosoknak – a szakmai nap kivételével – 50% kedvezmény a belépőjegy árából alkalmanként 2 főre, vagy egy alkalommal 4 főre.

Az eseményen, közel 300 kiállító, köztük 21 ország és számos utazási iroda, blogger nyújt információt nyaralóhelyekről, szálláshelyekről, felmerülő kérdéseire azonnal utazási szakértők válaszolnak. Az egész környezet utazásra inspirál, kiemelten jelenik meg Algéria, mint külföldi, Bács-Kiskun megye és Kecskemét, mint belföldi és a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram, mint kulturális díszvendég.

 Afrika földközi-tengeri partvidékének legnagyobb és a magyarok által még nem annyira ismert országa, Algéria rengeteg érdekességgel szolgál. UNESCO Világörökségi helyszínek, a római birodalom emlékei és a berber múlt, az arab és a francia kultúra, keveredése mellett a természet is nagyon sokszínű. Mediterrán tengerpart, hófedte hegycsúcsok és sivatag várja az ideérkezőt. A kiállításon a szervezők arra vállalkoztak, hogy erre a pár napra Budapestre varázsolják az algír vendégszeretetet. 


Bács-Kiskun megye és Kecskemét 28 település és 6 szervezet összefogásával mutatja be sokszínű vidékét. Óriási kihívás egységként megjeleníteni a hajósi pincesor, a végtelen bugaci puszta, az izsáki madárfüttyös Kolon-tó, a bajai Duna-part, a félegyházi fürdő, a kiskunsági túzokdürgés, a szabad vízi tavak egyedi hangulatát.

Ezért az egészség-, a bor- és gasztroturizmus témaköreire fűzik fel Bács-Kiskun megye kincseit. A cél, hogy minél több emberben, családban, kirándulni készülő osztályban ébredjen fel a vágy többet megtudni Petőfi rónaságáról, Móra Daru utcájáról, a nemesnádudvari „hegy levéről”, a kecskeméti Cifra Palotáról, a jótékony termálvizekre épült fürdőkről, az alföldi hagyományokból táplálkozó kulináris élvezetekről.


Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram a kiállításon modern installációval és egy hagyományos kastély belsővel, korhű ruhákba öltözött hölgyekkel, változatos programokkal varázsolja el a látogatókat egy időutazásra.

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a rendezvényen házigazda városként egy 400 m2-es interaktív élményeket kínáló standot épít fel Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján.

A nyitott „élmény aréna” középpontjában felállított életnagyságú boxring tölti be a színpad szerepét, ahol folyamatos kulturális programokkal, sport- és táncbemutatókkal várják a kiállítás vendégeit. A tervek szerint a látogatók itt találkozhatnak sztársportolókkal és a Sportfőváros hivatalos nagyköveteivel.


A 8. Járatlan Utakon Fesztivál előadói az Utazás Kiállításon beszámolnak kalandos, az utazás és a sporttal kapcsolatos úti élményeikről, valamint praktikus tippeket is megosztanak az utazni vágyókkal.

Mindemellett a Budapest Boat Show-val, az Afrika Expo és Vásárral, a Karaván Szalonnal és a Momentán Társulat improvizációs előadásával a kiállítás valódi élményforrás és aktív kikapcsolódás. Az esemény nyereményjátékain pedig algériai, szenegáli, ozorai, egyiptomi, Kanári-szigeteki, Bács-Kiskun megyei utazást, szállást is lehet nyerni.

Ha kedvet kaptunk a rendezvény meglátogatásához, legyen ez egy családi program és ne hagyjuk otthon a gyerekeket sem! Az Utazás kiállítás pavilonjában a Kölyökpark gyermekjátszó garantálja számukra a szórakozást, sőt a megőrzést is, így a szülők nyugodtan böngészhetnek a több száz kiállító több ezer ajánlata között.

A kiállításra érdemes elővételben, online jegyet váltani, amellyel pénzt spórolhatunk és még a sorban állást is elkerülhetjük. A rendezvényre utazóknak ezúttal is 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-Start. A belépőjegy megvásárolható OTP SZÉP kártyával, a Hungary Card pedig 50% kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát. Az Utazás kiállításról további részletek olvashatók az utazas.hungexpo.hu vagy a facebook.com/utazaskiallitas oldalon.

Találkozzunk 2019. február 21-24. között az Utazás kiállításon!