fbpx
2019-02-27
Archívum

Lélekmelengetés Esz-dúrban – a Nemzeti Filharmonikusok koncertje 2019. március 22-én a Müpában!

A New Yorkban élő Jan Vogler napjaink egyik legjelentősebb gordonkaművésze. Mesés hangú (és értékű) Stradivari hangszerén a zeneirodalom valamennyi nagy művét eljátszotta már, ezek közül szólaltatja meg a francia romantikus szerző alkotását, amely különleges helyet foglal el a repertoárban. HungaryCarddal 1 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a koncertjegy árából és minden további alkalommal 20% kedvezmény a kártya felmutatásával!

A kedvezmény személyes jegyvásárlás esetén vehető igénybe a Nemzeti Filharmonikusok jegyértékesítő asztalánál a Broadway Jegyirodában, a Károly krt. 21. szám alatt (a Deák térnél). Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között. A kedvezményes jegyeket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyákkal, OTP Cafeteria kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal és Postapaletta Utalványokkal is fizethetik.



Éppen Saint-Saëns szellemi vezetésével kezdték újra felfedezni a 19. második felében a francia zene klasszikusait, például Rameau-t, hogy aztán megint évtizedekre elfelejtsék, és csak a 20. század végén csodálkozzanak rá zenéjének eredetiségére és változatosságára – ezen stílusjegyek valóságos tárháza A gáláns indiák című operából készült zenekari szvit. Az est második részében Hamar Zsolt a német romantikus szimfonikus zene egyik legnépszerűbb alkotását vezényli: a szerény osztrák szerző nagyszabású, magával ragadó mesterműve a 4. szimfónia, tele lélekmelengető dallammal és átható erővel; igazi kihívás a zenekarnak, semmihez sem hasonlítható akusztikai élmény a közönségnek.