fbpx
2019-03-26
Archívum

Megelevenedik az 1849-es Hatvani csata 2019. március 30-án!

Szombaton hagyományőrző lovas felvonulással kezdődik az ünnepség, a megemlékezést a Belvárosi Temetőben tartják. Ezt követően huszártáborral, gyermekjátékokkal folytatódik a program. Délután ismét felidézik a csata perceit látványos csatabemutatóval, ahol összecsapnak a magyar és a császári csapatok. Ezt nem szabad kihagyni! A rendezvény ingyenes! 

Magyarország történelme során Hatvan városa többször is fontos szerepet játszott. 1849. április 2-án a szabadságharc egyik legkiemelkedőbb eseménye, a hatvani csata zajlott, mely során a magyar honvédség győzelmével kezdetét vette a dicsőséges tavaszi hadjárat.


Ezen kívül a hatvani turisztkai attrakciók (a Hatvany Lajos Múzeum, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, a Hatvani Vadaspark, a Vadászati Élménytér) is várják az érdeklődőket egész nap. A HungaryCard tulajdonosoknak 50 % kedvezményt biztosít a Vadászati Múzeum, a Hatvany Lajos Múzeum illetve a Hatvani Vadaspark a belépőjegy árából, míg a Vadászati Élménytérben 25 % kedvezménnyel vásárolhatók meg a belépőjegyek. Jöjjenek el Hatvanba, ahol nemcsak a múzeumok kiállításait érdemes megnézni, hanem legyen részük egy lézeres futóvadlövészetben, sőt forgószínpados vadászatban is az Élménytérben. Ne hagyják ki a 15 méter magas kilátót sem, aminek a kilátószintjéről egy 33 méter hosszú csúszda vezet le az élősövényből kialakított sövénylabirintusba.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!