fbpx
2019-03-26
Archívum

Megújult a Kincsemről szóló kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban!

Március közepétől látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felújított Kincsem – Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítása. HungaryCarddal 20% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.

A korábban is látható kiállítás amellett, hogy megújult, a magyar telivértenyésztés büszkeségeihez, Kincsemhez és Imperiálhoz kötődő tárgyi emlékekkel is bővült: a tápiószelei Blaskovich Múzeumból került Budapestre Blaskovich Ernő, a tápiószentmártoni ménes alapítójának és Kincsem egykori tulajdonosának néhány személyes tárgya, köztük a versenyló angliai Goodwoodban elnyert serlege, amely Kincsem pályájának csúcsát jelentette. Emellett megtekinthető az egyik legjelentősebb magyar állatfestő, Pálik Béla Kincsemet ábrázoló festménye is.

A tárlaton emellett az érdeklődők játékos formában, interaktív elemek segítségével ismerhetik meg a magyar lóversenysport történetét, valamint a lótartással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat. Közvetlenül, fizikai valójukban tapinthatják meg a különféle használati tárgyakat, a kirakók, kérdés-felelet kvízek és feladványok pedig játékos ismeretszerzésre adnak lehetőséget.

Kincsem sikerei máig felülmúlhatatlanok: az állat élete során 54 versenyen indult, és minden alkalommal győzött, Imperiál pedig a második világháború utáni magyar lóversenyzés és telivértenyésztés legeredményesebb lova volt.

További információ