fbpx
2019-03-20
Archívum

Víz világnapja a Szegedi Vadasparkban 2019. március 22-én és 24-én!

Az idén 30 éves Vadasparkban a hagyományaink szerint ez a szezonnyitónak számító rendezvény két napos lesz, míg pénteken főleg iskolai csoportokat, addig vasárnap családokat várunk. HungaryCarddal egyéni felnőtt jegy helyett csoportos felnőtt jegy váltható.

2019. március 22., péntek, 10:00 – 14:00 – játékos, rövid foglalkozások óvodás és iskolás csoportoknak.

•     A víz körforgásának játékos bemutatása.

•    Lessük meg az év kétéltűjét, a foltos szalamandrát!

•    Természetbúvárkodjunk! – hazai vízi élőlények mikroszkóp alatt.

•    Vízvédelmi kisokos – víztakarékos ötletek a háztartásban.

•    Vizes kísérletek, verskirakó, puzzle, színező – az ivóvízfogyasztás fontossága és a csapvíz, mint biztonságos élelmiszer – egészségfejlesztő foglalkozás a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Főosztály – munkatársának közreműködésével.

Ezen a napon az előre bejelentkezett csoportok a Szegedi Vízmű Zrt. támogatásával áron látogathatják a Vadasparkot.

2019. március 24., vasárnap, 10.00-16.00 óráig – „Kék bolygó túra” – víz világnapi családi nap a Vadasparkban

Szórakoztató, ismeretterjesztő program a víz világnapja jegyében. Testközelből tanulmányozható az év kétéltűje, az Erdélyben „esőhozókégyóként” emlegetett foltos szalamandra, mikroszkóp alatt csodálhatóak meg hazánk apró vízi állatkái, sőt sok hasznos tanács kapható az otthoni víztakarékosságról.

12.00-16.00 óráig: Vizes kísérletek, verskirakó, puzzle, színező – az ivóvízfogyasztás fontossága és a csapvíz, mint biztonságos élelmiszer – egészségfejlesztő, interaktív foglalkozás a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Főosztály – munkatársának közreműködésével.


További információ