fbpx
2019-04-08
Archívum

Elindult a Cápasuli a budapesti Állatkertben!

A cápanevelde első kiscápáinak megkezdődött a tanítás. Tudod-e, milyen egy jól nevelt kiscápa? Iskolánk tanítványai megtanulják, hogyan éljenek együtt más halakkal, táplálkozzanak egészségesen, viselkedjenek, és működjenek együtt az emberrel.

HungaryCarddal 25% kedvezménnyel váltható felnőtt- és gyerek belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe.

A Cápasuli kis növendékei a világ több pontjáról érkeztek hozzánk, és a mi feladatunk, hogy elősegítsük a megfelelő méretre növekedésüket. Halaink ugyanis az épülő Biodóm több mint 2 millió literes akváriumának jövendőbeli lakói lesznek néhány év múlva. Iskolánk tehát egy előkészítő nevelde, ahonnan ha tanítványaink  (cápák, ráják és porcos halak) megfelelően vizsgáznak, bátran engedjük ki őket a Nagymedencés Életbe. Addig viszont még sok mindent meg kell tanulniuk.

Beszoktatás

Ifjú növendékeinknek először is meg kell szokniuk az új helyüket, amely nem egy szokványos akvárium. Érkezés után elkezdik az első osztályt, ahol először az alapokat tanulják meg. Ilyen például a medence feltérképezése, a társaik megismerése, akikkel meg kell tanulniuk békében együtt élniük. Természetesen nagyon fontos, hogy rendesen egyenek (ugye gyerekek?), és tanulják meg, hogy a Tanárok – bár buborékot fújnak – nem is olyan félelmetesek.

Tréning

Bármilyen hihetetlennek hangzik, a cápák és a ráják is taníthatók, ezért tanítási órákon vesznek részt.

Órarendjük az alábbiakból áll:

• Illemtan: ahol megtanulnak nyugodtnak maradni, amíg átvizsgáljuk és megmérjük a testüket.

• Biológia: ahol állatorvosi vizsgálatokra készítjük fel őket.

• Játékos foglalkozások: ahol labdázással és egyéb érdekes játékokkal színesítjük napjaikat.

• Testnevelés: ahol megtanulnak majd a búvárokkal együtt úszni, közösen mozogni, valamint a leendő szállítóeszközeikre feljutni.


A Cápasuliban tehát megtekintheted azt a háttérmunkát, amely bemutatja, hogy a későbbi Biodóm hatalmas látvány akváriumába hogyan neveljük elő a különböző halfajokat, egyúttal közelebbről is megismerheted ezeket a gyönyörű állatokat. Megtanulhatod megkülönböztetni őket az egyedi farokuszonyukról, vagy fogazatukról és láthatod, mit jelent egy ilyen állatot életben tartani. Tájékozódhatsz arról is, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve, és mivel segítheted elő a vadon élő állományok megóvását. Szeretnénk, ha a szívedbe zárnád ezeket a félreértett állatokat.

Látogatás:

Az épület  jelenleg mindenki számára díjmentesen látogatható, aki rendelkezik a Holnemvolt Vár, vagy a Fővárosi Állat és Növénykertbe érvényes belépőjeggyel.

Nyitvatartás 2019. február 28-ig: hétfőtől – vasárnapig 10:00-15:30-ig, folyamatos belépéssel.


További információ