fbpx
2019-10-29
Archívum

Ajándék páros belépő az Újszínház – Kerényi Imre – Balogh Elemér – Rossa László: Csíksomlyói passió című darabjára 2019. november 2-án (szombaton) 19 órai kezdettel!!

Amennyiben rendelkezik regisztrált HungaryCarddal és szeretne ott lenni az előadáson előadáson, kérjük jelentkezzen az iroda@hotelinfo.hu címen. Az akció a készlet erejéig érvényes, jelentkezési határidő 2019.10.31. (csütörtök) 16 óra.

Kérjük küldje el regisztrált 2019. évi HungaryCard kártyaszámát a megadott e-mail címre, majd visszaigazolást követően a jegyeket  az előadás előtt az Újszínház pénztárában veheti át.



Kerényi Imre-Balogh Elemér-Rossa László: Csíksomlyói passió
Rendező: Nagy Viktor

Csíksomlyó ősi Szűz Mária kegyhely mivolta, történeti és spirituális hivatása, a tradíciót és a népet megtartó ereje adta azt a szellemi és lelki légkört, melyben a XVIII. század során a híres nagypénteki szenvedéstörténeti misztériumdrámák elhangozhattak. 
Jelképes és egyúttal talán sorsszerű, hogy drámák kéziratai a kommunista diktatúra első évtizedeiben a Szűz Mária-szobor alatti dobogóban rejtőzködtek, amíg 1980. augusztus 22-én egy felújítás során, teljesen ép állapotban fel nem lelték őket.

 
Balogh Elemér és Kerényi Imre 1981-ben a legendás Várszínház-béli előadáshoz készített egy szövegváltozatot „Csíksomlyói passió“ címmel, amelyet hosszú évekig hatalmas sikerrel játszottak itthon és külföldön. Az előadáshoz Rossa László gondosan megválogatott, a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával.