fbpx
2019-10-14
Archívum

Szabadulószobák Éjszakája 2019. október 25-én, pénteken!

Idén immár 6. alkalommal több tucat szabadulószoba várja (és zárja) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra országszerte. A csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitvatartással, és 50% kedvezménnyel várják az érdeklődőket. A Sweet Escape, a Street Escape, valamint a Vetélkedőszoba további 1.000 Ft kedvezménnyel várja a HungaryCarddal érkezőket.

A szabadulós játék, a furfangos szobákkal, belopta magát a magyarok szívébe, és mindenkit megfertőz! A történelem Budapesthez köti eredetüket, és máig Magyarországon számlálható meg a legtöbb szabadulószoba a világon.Két éve például Budapesten szabadulószoba világbajnokságot (mert már ilyen is volt!) rendeztek, de a legújabb trend, hogy a játék beivódik az oktatásba, mint kulturális, és fejlesztő program. Az elmúlt évben több szabadulószoba is nyílt múzeumban, vagy épp könyvtárban.

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különböző látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni, az amúgy is tartalmas kikapcsolódási formát.
Ha van kedved kipróbálni magad nyomozóként, kódfejtőként, akár kincsvadászként, látogasd meg az Éjszaka honlapját, és foglalj gyorsan időpontot!