fbpx
2019-11-26
Archívum

Mi alakítjuk / Agrár.Természet.Védelem – kiállítás a környezetvédelemről, klímaváltozásról a Vajdahunyadvárban!

A kiállításban olyan a sokakat foglalkoztató környezeti kérdésekre szeretnénk ráirányítani a figyelmet, amelyek az egész emberiség és a Föld jövőjére hatással vannak. HungaryCarddal 20% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.

A Mi alakítjuk / Agrár ⦁ Környezet • Védelem című tárlat célja a természetközeli- és a mezőgazdasághoz, emberi jelenléthez kapcsolódó élőhelyek egy-egy kiemelt, aktuális környezetvédelmi kérdésének bemutatása.

A kiállítás hat főbb témakört érintve mutatja be a környezetvédelem fontosságát, illetve az emberi tevékenység hatását Földünkre. Foglalkozik az erdők helyzetével, a füves puszták, gyepek fenntartásával és megóvásával, a vizes élőhelyek védelmével, a szántók diverzitásának megőrzésével, a gyümölcsösök és a beporzó rovarok kapcsolatával, valamint a városi élőhelyek sajátosságaival.

A problémakörök bemutatása mellett a látogatók a mindennapokban alkalmazható egyszerű „praktikákkal” is megismerkedhetnek, amelyekkel hozzájárulhatnak környezetük állapotának megőrzéséhez, javításához. A tablókon olvasható jótanácsok mellett releváns összefüggésekre is igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Többek között a kiállítás rámutat az erdők klímavédelemben játszott meghatározó szerepére.


A tárlathoz a gyerekek bevonása érdekében játékos kiállításvezető is készült. A kisegér, Aurél történetén keresztül a fiatalabbak számára is átélhetővé igyekszünk tenni a Földünket érintő környezeti kihívások problémakörét, a környezetszennyezés vagy éppen az állatok természetes élőhelyeinek eltűnését és ennek hatását az ökoszisztémára.