fbpx
2020-01-28
Archívum

Világsztárok a 2020-as Budapesti Nyári Fesztiválon!

Érdemes előre tervezni és kiválogatni a legjobb helyeket, ugyanis idén nyáron is egyedülálló programokkal, szuperprodukciókkal és világsztárokkal tölti meg a Margitsziget nagyszínpadát a Budapesti Nyári Fesztivál. HungaryCarddal 40% kedvezmény 2 fő részére a belépőjegyek árából!

Idén nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra ismét ünnepelt világsztárok és együttesek érkeznek: Angela Gheorghiu, PiotrBeczala, Annalisa Stroppa, Rost Andrea, Emir Kusturica & The No Smoking, Lucas & Artur Jussen, Luka Šulić, a La Fura dels Baus, a Stanley Jordan Quartet, Monte-Carlo Balett. 

A 2020-as Budapesti Nyári Fesztivál a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten, melynek sztárvendége a holland zongorista testvérpár Lucas &ArturJussen lesz, akik a koncert első részében Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyművével kápráztatják el a közönséget.

A világhírű La Fura delsBaus társulat első alkalommal lép fel a Margitszigeten A Divine Mysteria-val egy újszerű, interdiszciplináris megközelítéssel teremtenek teljesen új látványt.

A 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja, a különleges „tapping” technikájáról híres jazz gitáros, Stanley Jordan ismét a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet.

A chilei Christian Galvez basszusgitárossal és két hazai ütőhangszeres művésszel, Horváth Kornéllal és Dörnyei Gáborral, vagyis a tHUNder Duóval kiegészülve a Quartet, Different dimension címen hoznak létre az észak- és dél-amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve egy 21. századi kamarazenét.

A szigeti nagyszínpadon lép fel jövő nyáron korunk egyik legszebb és legtemperamentumosabb lírai szopránja, Angela Gheorghiu, aki az operairodalom legnépszerűbb és legelragadóbb áriáival érkezik.

Júliusban a szigeten hangzik fel Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra összetéveszthetetlen, féktelen és fergeteges örömzenéje is. 

Egy igazán bámulatos előadással tér vissza a Margitszigetre a Monte-Carlo Balett is, amelyben a táncosok Shakespeare cseppet sem könnyű karaktereinek szerepébe bújva kápráztatják el majd a közönséget.

további információ