fbpx
2020-04-05
Archívum

Múzeumozz a szobádból! – a Ferenczy Múzeumi Centrum online programja!

A Ferenczy Múzeumi Centrum is készül az elkövetkező, talán nehezebb időszakra, amikor a kiállítások nem látogathatók, a programokat el kell halasztani. Fontosnak tartjuk a kapcsolattartást látogatóinkkal, így igyekszünk minden lehetőséget megadni, hogy a virtuális térben továbbra is élvezhetők legyenek a kiállítások, kiegészíthessük a pedagógusok munkáját, ellássuk legfontosabb feladatainkat.

Böngészhető gyűjteményi anyag, virtuális kiállítás

Végigböngészhetjük a kiállítások archív gyűjteményét, valamint megtekinthetjük a képzőművészeti gyűjtemény tíz emblematikus alkotását, melyek mindegyike Szentendréhez kötődik.

Legnépszerűbb kiállításaink katalógusai a weboldalunkon böngészhetők, de találunk tudományos igényű tanulmánykötetet is e gyűjteményben.

Letölthető múzeumpedagógiai segédanyagok

Múzeumpedagógusaink rendszeresen jelentkeznek új, letölthető anyagokkal és interaktív játékokkal, hogy a legfiatalabbak és a játékos kedvű idősebbek se unatkozzanak az FMC honlapján. A Programok tanítási napokon fület most átkereszteltük: a Múzeumozz a szobádból! oldal folyamatosan frissülő tartalmát az iskolai tanulmányok kiegészítéseként is szánjuk. Már most letölthető a Czóbel Béla munkásságát feldolgozó kreatív könyv, amelyben minden korosztály találhat magának izgalmas feladatokat.

Facebook és Instagram

Legaktívabb felületeink a Facebook és az Instagram. Naponta több új poszttal készülünk különböző témákban: a képzőművészeti gyűjtemény darabjairól, régészeti és néprajzi kincsekről közlünk rövid leírásokat, múzeumpedagógiai játékokra invitálunk kicsiket és nagyokat, valamint szeretnénk ízelítőt adni az épp nem látogatható tárlatok különleges darabjaiból (Ferenczy Noémi, Czóbel Béla, Kmetty János és Kovács Margit műveiből), sőt hamarosan finisszázst rendezünk a virtuális térben a Kucsera Ferenc mártíriuma tárlat zárása alkalmából.

A múzeum YouTube-csatornája

A múzeum YouTube csatornáján számtalan film látható régi és aktuális, a jelenlegi helyzet miatt nem látogatható kiállításaink megnyitóiról, legszebb műtárgyairól, izgalmas felfedezéseiről; megtekinthetünk továbbá interjúkat a kiállító művészekkel, „így készült” videókat, kisfilmeket nézhetünk végig.

Irodalom

Két huszadik századi, kultúrtörténetileg meghatározó folyóirat, a betiltott Mozgó Világ és a vajdasági Új Symposion saját honlapot kapott, így a belőlük készült kiállítások ma is bejárhatók a virtuális térben.

Régészet

A Közösségi Régészeti Egyesület YouTube-csatornája és Facebook-oldala számos információt tartalmaz e lelkes civil közösségről, akik önkéntesen, a szabadidejükben segítik a hivatásos régészek tevékenységét. A múzeum honlapján pedig a legfontosabb leletekkel ismerkedhetünk meg.

további információ