fbpx
2020-05-12
Archívum

A Miskolci Állatkert megnyitotta kapuit!

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban  öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatjuk be látogatóinknak, különleges erdei környezetben. HungaryCard Plus kártyával 50% kedvezmény 2 főre a belépőjegy árából!

A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek vendégeink. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújtunk. Mindemellett magaslessel és számos programmal várjuk a családokat, óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportokat – tehát mindenkit, hiszen nálunk kortól függetlenül jól érezhetik magukat!


A látogatók egészségének megóvása érdekében, a nyitás  egyelőre korlátozott lesz. A zárt terek, állatházak még zárva tartanak, valamint nem lesznek látványetetések, állatbemutatók sem, hogy biztosítani lehessen az előírt védőtávolság megtartását. Az állatkert sétaútjai azonban teljes egészében végigjárhatóak, és jó idő esetén a legtöbb állat is a külső kifutókban tartózkodik.
Az állatkert bejáratának kivitelezési munkálatai miatt, a bejárat ideiglenesen a jelenlegitől mintegy 200 m-rel távolabb, az állatkert előtti büfé másik oldalán található. A tájékozódást feliratok segítik. Az állatkert területén zajló építkezések miatt fokozott figyelemmel közlekedjenek.
A nyitvatartás a nyári rend szerint alakul, az érdeklődőket 9.00-19.00 óra között várjuk, a pénztár 18.00 órakor zár.